Alexandra Ohls

Jag heter Alexandra Ohls och är en coach, föreläsare och företagare som fascineras av retorik, kommunikation och samspelet mellan människor. År 2016 startade jag eget coaching- och utbildningsföretag som jag driver parallellt med andra uppdrag. Jag har under många års tid jobbat inom universitetssektorn, där jag bland annat har coachat ett stort antal studerande och doktorander.

På grund av min egen erfarenhet av utmattning ligger ett hållbart arbetsliv mig också varmt om hjärtat.

Utbildning och bakgrund

ICF Professional Certified Coach (PCC)
Executive MBA, Hanken
FM, Åbo Akademi

Specialist- och ledaruppgifter inom utbildning, kommunikation, administration och kvalitetssäkring.

Personligt om mig

År 2010 jobbade jag som chef för en enhet på 20 personer. Min kropp hade länge gett mig signaler som jag inte hade tagit på allvar och till sist var det stopp. När jag väl gick in i väggen blev jag sjukskriven för en längre tid. Den här händelsen blev startskottet för att hitta min väg framåt och i samband med det beslöt jag mig för att utbilda mig till coach. Mitt brinnande intresse för att hjälpa människor att hitta sig själva och sträva efter meningsfullhet och hållbarhet i sina arbetsliv är även ett resultat av den här personliga resan.

Utmattningssymptomen kan ännu i dag göra sig påminda. Därför är balans och ett hållbart arbetsliv av stort personligt intresse för mig. Ett meningsfullt arbetsliv hjälper mig att må bra. Vardagsglädje är för mig att promenera i naturen och vid havet – där tankar jag ny energi, det ger mig balans och hjälper mig att hantera vardagens stress.  Att umgås med vänner och skratta högt hör till livets goda stunder. Jag gillar också att hela tiden lära mig nya saker och läser gärna in mig på sådant som intresserar. Mina vänner och kunder beskriver mig som en varm, trevlig, positiv och pratglad person som man lätt får förtroende för.

Mina nyckelord

Äkta och ärlig

Att hitta sig själv är något av det viktigaste en människa kan göra för sitt eget välbefinnande. Jag vill hjälpa mina kunder att bli du med sig själva, våga stå för vem de är och våga ta plats.

Hållbarhet

Ett hållbart arbetsliv handlar om att hitta ett förhållningssätt och arbetssätt som är långsiktiga, som håller över tid. Det handlar också om att följa sitt hjärta och sina värderingar. Hållbarhet är även i fokus då jag i samarbete med mina kunder jobbar för att skapa en långsiktig förändring och varaktiga resultat.

Glädje och skratt

Livet ska vara roligt, så även på arbetstid. Det är en rikedom att få skratta med andra och att också kunna skratta åt sig själv. Möjligheten att jobba med kollegor och kunder som man trivs med är något alla borde få uppleva. Det händer ofta att jag brister ut i skratt då jag jobbar och det är jag oändligt tacksam för.