Föreläsningar och kurser i retorik

Vill ni stärka er organisation och förse era medarbetare med nya verktyg så att ni blir ännu bättre på att kommunicera och nå ut? Höja nivån på de presentationer ni håller så att åhörarna vill fortsätta lyssna? Eller vill ni kanske hjälpa era medarbetare att känna sig trygga med att tala inför publik, online eller fysiskt på plats?

Det har blivit vanligt att hålla webbinarier och många har säkert märkt att det krävs lite extra för att fånga lyssnarnas intresse och hålla dem engagerade via en skärm. Precis som i fråga om presentationsteknik överlag kan man ändå med små knep ge sin presentation ett ordentligt lyft.

Som grupp kan ni få allt från en kort inspirationsföreläsning på ett visst tema till en djupgående kurs i retorik och presentationsteknik.

Inspiration

Under en kortare inspirationsföreläsning på ca 30–60 min får ni ta del av smakprov kring ett specifikt tema relaterat till retorik och presentationsteknik. Exempel på inspirationsföreläsningar:

  • Lyft din presentation med några enkla tips
  • Digital kommunikation som engagerar

UTVECKLING

Under en längre föreläsning eller en kortkurs (2–3 timmar) gör vi en djupdykning i ett specifikt tema. Under föreläsningen/kursen får ni handfasta tips som ni genast kan använda er av. Exempel på fördjupade föreläsningar/kortkurser:

  • Våga tala inför publik
  • Bli tydligare och mer bekväm med att tala inför publik
  • Så här lyfter du din online-presentation

FRAMGÅNG

  • Under två intensiva dagar jobbar vi tillsammans i en avslappnad och tillåtande miljö med att utveckla er presentationsteknik. Vi utgår från den klassiska retoriken och anpassar den till dagens behov och det sammanhang ni jobbar i. Vi varvar teori och praktiska exempel med övningar. Kursdagarna hålls med fördel med några veckors mellanrum.
  • Under kursen får ni också verktyg och ett gemensamt språk för att sparra varandra och utveckla de presentationer ni håller. På det sättet kan ni fortsätta utvecklas tillsammans även efter kursen.
  •  
Blev du intresserad? Ta kontakt så kan vi diskutera vad som skulle passa er bäst.