Oönskade råd

Bild: Daniela Streng

Får du ofta oönskade råd? Unsolicited advice som man säger på engelska. Jag minns speciellt hur jag för cirka tio år sedan konstant fick råd om vad jag borde jobba med och var. Jag höll på att utbilda mig till coach och gick samtidigt Hankens Executive MBA-program så det är inte alls förvånande att jag fick förslag på än det ena och än det andra. Problemet var att jag aldrig hade bett om råd. Råden jag fick gavs i bästa välmening men jag var inte mottaglig för dem. Jag minns ännu hur olustigt det kändes och hur det pickade i ryggen på mig varje gång jag fick ännu ett förslag. Jag vet inte hur mycket som berodde på att jobben de föreslog kändes fel och hur mycket det handlade om att jag inte hade bett om råd. Det jag vet är att det inte hjälpte mig vidare utan bara gjorde mig obekväm.

I det senaste avsnittet av Det kommer att bli bra-podden säger Peppe Öhman att ett oönskat råd ”är väl menat men inte väl mottaget”. Och det är precis så det är. Vi är otroligt snabba på att ge råd och vi gör det allt som oftast i bästa välmening, men om personen du ger rådet till inte har bett om det är sannolikheten för att det ska landa bra väldigt liten.

I mitt jobb som studiecoach på Hanken märker jag tydligt det här, och då ber ändå studenterna mig ofta om råd. Trots det undviker jag att ge råd eftersom det är en grundläggande princip i coaching, men då och då ger jag något tips som jag vet att många studenter har haft nytta av. Ibland är det precis vad studenten behöver höra men allt som oftast blir reaktionen ett vagt ”mmm”. Om jag däremot ställer frågor som får studenten att själv komma på vad som kunde fungera för hen blir resultatet något helt annat. Jag ser en helt annan beslutsamhet hos studenten och hen spinner ofta vidare på det och gör en plan för hur hen ska göra.

Så vad vill jag egentligen säga med det här inlägget? Jag vill uppmana dig att bara ge råd då någon faktiskt ber om det. Lyssna i stället och fråga vad personen behöver eller hur du kan hjälpa.

Här är några exempel på frågor du kan använda:

  • Vad behöver du just nu?
  • Vad vill/kan du göra?
  • Vad vill du att jag gör?
  • Hur kan jag hjälpa?

Jag rekommenderar förresten att lyssna på hela poddavsnittet med Maja och Peppe. De för en intressant diskussion om självledarskap och talar bland annat om just oönskade råd.

Dela det här inlägget