AOCC.FI 2.0

Jag har nya webbsidor. Det är lite pirrigt att skriva det för det har varit på gång så länge. Kan det faktiskt stämma att jag har kommit så långt att jag vågar säga att de är klara? Så klara som webbsidor någonsin blir.

Det har varit ett långt projekt som funnits i bakgrunden i något år men som började på allvar i höstas då jag insåg att jag behövde hjälp för att komma till skott. Och det är kanske den allra viktigaste lärdomen jag tar med mig av det här projektet. Ensam är inte stark. Om jag inte hade bett om hjälp och anlitat personer som är duktiga på det jag själv inte är bra på hade det aldrig blivit några nya webbsidor. Så det här blir ett inlägg där jag lyfter fram vikten av att be om hjälp. Och framför allt är det ett inlägg där jag vill hylla de proffs som har gjort att jag nu står här med nya webbsidor.

Den första hjälten jag vill lyfta fram är Julia Olin på YES Communications. Julia är alltid glad och positiv och så full av energi att det är omöjligt att inte smittas av den. Julia har hjälpt mig med texter och trots att jag har petat en hel del i dem och skrivit en del texter från grunden skulle jag aldrig vara här utan hennes ovärderliga insats. Att ha något att utgå från har gjort all skillnad.

Julia ledde också hela webbprojektet och hade som mål att jag skulle tycka att det var en rolig process och det är ingen liten bedrift att hon rodde iland också det med bravur. Många gånger betvivlade jag att det skulle bli något eftersom jag fastnade i mina tankar och tvivel, men så fort jag var i kontakt med Julia släppte det värsta motståndet och det blev roligt igen.

Förutom text behövde jag nya bilder och också det var en utmaning då jag aldrig har känt mig bekväm framför kameran. Men då jag nu tänker tillbaka till fotograferingen i höstas får jag lust att göra det på nytt. En kylig och vacker lördag i oktober träffade jag fotografen Daniela Streng som tillsammans med Julia hade kommit till Helsingfors från Vasa. Vi valde att ta bilderna i mina hemknutar på Skatudden. Daniela fick mig genast att känna mig lugn och trygg och det var roligt från första stund. Det betyder inte att jag inte skulle ha känt mig stel och obekväm med jämna mellanrum men Daniela och Julia fick mig snabbt att slappna av igen. Jag blev så glad då jag fick bilderna och såg hur otroligt fina de var. Och allra gladast var jag över att de avspeglade den avslappnade stämningen vi hade och att bilderna kändes som jag.

Följande steg var att få till själva webbplatsen och också här hade jag den stora förmånen att få jobba med ett proffs. Redan förra året lärde jag känna Elin Nyman på E Nyman Design då hon uppdaterade mitt företags grafiska profil så det kändes enkelt och självklart att jobba med henne igen. Elin har varit en glädje att samarbeta med. Alltid vänlig och hjälpsam, levererar exakt som hon har lovat (att projektet drog ut på tiden berodde inte på henne) och slutresultatet ser ni själva. Tack Elin för att du skapade webbsidor som jag är så glad och stolt över och som känns rätt för mig på alla sätt.

Den här hyllningstexten blir inte fullständig utan att jag lyfter Marianne (Maja) Norrgrann som genom en effektiv coachingtimme hjälpte mig att se klart och vad som var rätt väg framåt för mig. Och Maja och alla andra kloka kvinnor i Friday Business Lab som stöttat och sporrat mig. Utan era kloka kommentarer, träffsäkra frågor, pepp och stöd hade jag tappat bort mig på vägen.

Under processens gång har jag också bollat texter och funderingar med vänner, kolleger, systrar och föräldrar. Tack!

Dela det här inlägget